Aktív pihenés
ajánlat
3 nap pihenés a Villában
Jókai Villa Hotel
3 nap pihenés a Villában

3 nap

2 fő

Reggeli
car
Útvonaltervező
Eredeti ár: 59 900 Ft
Akciós ár: 31 900 Ft
Hátralevő idő:
Készlet: Kevesebb mint 3 db!

Legfontosabb infók

 • 3 nap / 2 éjszaka 2 fő részére Jókai Villa Hotelben.
 • Ellátás: Bőséges "Jó reggelt reggeli".
 • Elhelyezés: franciaágyas szobában. Superior teraszos szoba felár: 2 500 Huf./éj, sarokkádas szoba felár: 2 900 Huf./éj, családi szoba felár: 4 900 Huf./éj.
 • PLUSZ+: Ajándékként 1 üveg pezsgő a szobában
 • PLUSZ+: Wellness használat: finn szauna, merülő, infra szauna, gőzkabin, pihenő.
 • PLUSZ+: Kedvezményes belépő a Galérius Fürdőbe.
 • PLUSZ+: Kedvezményes kerékpár bérlés.
 • PLUSZ+:  Ingyenes Wifi 
 • TIPP!: Zárt parkoló: 1000Ft/éj/gj
 • TIPP!:  2000 Huf  kupon az 1 órás masszázsból.

Feltételek

 • Felhasználható: 2018.11.30.-ig a szabad helyek függvényében használható fel.
 • Ünnepi felár (Október 20- 23., November 1.-4.): 2 000 Huf./éj/fő.
 • Hétvégi felár: 2 500 Huf./éj/fő.
 • Minimum tartózkodás 2 éj.
 • Időpontot közvetlenül a szállodával tudsz egyeztetni: +36 84 506 798, info@jokaivilla.com
 • Gyermekkedvezmény: Gyermekkedvezmények a csomagárból: 0 - 2 év között ingyenes , 2 - 6 év között 4 500 Huf./éj, 6 - 12 év között 5 900 Huf./éj.
 • Több utalványt is vásárolhatsz!
 • IFA: 400 Ft/fő/éj 18 év felett
 • SZÉP kártyát is elfogadunk!

Részletes információk

Jókai Villa Hotel Siófok

A Balaton partján, Siófok egyik legszebb részén a Batthyány utca és a Mártírok utca sarkán a platánfák hűvös árnyékában áll a ma már felújított, romantikus stílusú Jókai Villa Hotel.

A Jókai Villa Hotel története

A siófoki villát 1897-ben Braun Dávid építette, az épületet a századfordulón Dr. Fekete Vilmos temesvári ügyvéd vásárolta meg. A villa neve már árulkodik arról, hogy a siófoki szállásnak köze van az egyik legnagyobb romantikus írónk, Jókai Mór életéhez. Jókai 1903-ban, ebben a hangulatos balatoni villában töltötte életének legutolsó nyarát, a tulajdonos vendégeként. Jókai Mór gyakran megfordult a Balaton melletti Siófokon, és a Siófokról Füredre történt hajóútján szerzett élményit használta fel az Aranyember című regényéhez.

A hotel a második világháború végéig a nyaralni vágyók siófoki szállásaként funkcionált, majd 1947-ben államosították. A szocializmus évei alatt a házban működött rendőrség, zeneiskola, Pannónia központ. 1995-ben a villa újból magánkézbe került.

Szauna oázis - Jókai Villa

A szaunázás egyszerre kikapcsolódás és felfrissülés, egészségünk megóvását segítő pihenés, amely egyaránt jótékony hatással van a testre, szellemre és lélekre. A szaunázás néhány egészségmegőrző hatása, például a stresszmentesítés, az immunrendszer erősítése, a jó anyagcsere elősegítése, a bőrfeszesség megóvása már tudományosan bizonyított tény. A szauna rendszeres használata az életöröm és életminőség új távlatait nyitja meg előttünk. Ezért is örülünk annak, hogy a siófoki Jókai Villa szálloda vendégeinek szaunázási lehetőségekkel szolgálhatunk.

Szauna oázis:
Finn szauna
Gőzkabin
Infraszauna sófallal
Pihenő
Az egészséges lélek és test harmóniájára való törekvés már az ókor óta foglalkoztatja a nőket és férfiakat egyaránt. Innen ered a mondás: „ A szépség belülről fakad ".

Ennek elérése érdekében a legfontosabb, hogy elsajátítsunk egy - a számunkra optimális fizikai, mentális és lelki jólét elérésére irányuló - életformát.

Ez nem könnyű, hiszen a mai rohanó világban egyre kevésbé marad idő a test megfelelő karbantartására. Mégis szánjon rá időt, hiszen napjainkban, a modern egészségmegtartó és közérzetjavító kezeléseknek köszönhetően már könnyebben és hatékonyabban vehetjük fel a harcot a bennünket érő káros testi és lelki hatásokkal szemben.

Siófok története

Siófok az 1800-as évek második felében indult fejlődésnek, amelyet annak köszönhet, hogy 1861-ben adták át a forgalomnak a Buda-Nagykanizsa közötti vasutat és ettől kezdve Siófokon megállt a vonat, igaz a vasútállomás csak 1963-ban készült el. Így a város könnyen megközelíthetővé vált a fürdő vendégek számára.
A várost, mint "Balatontavi Fürdő Siófok" címmel 1866-ban említik először. A veszprémi káptalan 1885-ben kezdett telkeket parcelláztatni és megkezdődött a mai fürdőtelep kiépülése. Jellemző a balatoni táj megejtő és ihlető vonzerejére, hogy az első villatulajdonosok jó része festőművész volt – Than Mór, Vágó Pál, Feledi-Flesch Tivadar (Zichy Mihály veje) és Tölgyessy Arthur villája állt már ebben az időben Siófokon.

Siófok új főtere

A Balaton melletti Siófok területén nagyobb szállodák építkezése veszi kezdetét

1891 áprilisában a Siófok Balatonfürdő Rt. néven alakult meg az a tőkecsoport, mely megváltotta a káptalantól a fürdőjogot, s megvásárolta az építkezésekhez és parkosításhoz szükséges 60 holdnyi bozótos, vizes, mocsaras területet, s azt földdel töltötte fel. A társaság vezetője (1884 -1905) Glatz Henrik , a Franklin Irodalmi és Nyomdai Rt. alapítója volt. Megindult a nagyobb szállodák: a Sió és a Hullám, később a Központi Szálló építése. Az új fürdőtelepet ünnepélyes külsőségek között 1893. július 18-án nyitották meg, s ekkor hozták nyilvánosságra, hogy a Belügyminiszter a fürdőtelep részére a "gyógyfürdő" elnevezés használatát engedélyezte. Ehhez a pihentető környezethez tartozott az 1875-től indult, nagy egyéniségeket felvonultató siófoki színházi élet is.
1900-ban kezdte meg működését a Balatoni Halászati Részvénytársaság. Ugyanebben az évben épült meg a lóversenypálya 1500 személyes lelátóval, itt voltak a Balaton-átúszás célpontjai, s minden évben úszó- és teniszversenyek gazdagították a siófoki nyár élményeit. Mozgalmas fürdőélete révén Siófok a budapesti nagypolgárság művész- és színészvilág kedvelt tartózkodási helyévé vált. (Karinthy Frigyes, Krúdy Gyula, Latabár Árpád, Kabos Gyula).

 

További információk

www.jokaivilla.com

Térkép

Exkluzív ajánlat:
Akciós ár: 19 900 Ft
Exkluzív ajánlat:
Akciós ár: 122 900 Ft
Felfedező ajánlat:
Akciós ár: 24 990 Ft
Belföld ajánlat:
Akciós ár: 28 990 Ft
Felfedező ajánlat:
Akciós ár: 62 900 Ft
Csobbanó ajánlat:
Akciós ár: 24 990 Ft
Belföld ajánlat:
Akciós ár: 21 500 Ft